Thursday, October 21, 2010

tagged : "25 things about yuzuki "

salam..
today,i've been tagged by mika..

okay,stop tengok lecture notes yang da tengok aku balik nih..
buat lah tagged nih jap..

antara syaratnya:

  • cipta title sendiri (so,title nyer is '25 things about Yuzuki ')=.=
  • 25 perkara orang lain tak tau tapi kena tau (tau tau je sendiri..hehe :P)
  • tag 25 yang lain (sape2 yang lucky..hohoho..)

25 things about Yuzuki 

okay,let's begin~
1)the name yuzuki came from yamaha + suzuki = yuzuki   (logik ke? eh,ape ape je lah ea...)
2)japanesse meaning of yuzuki's name is "tender moon" 


3)reason mula2 buat this blog is....er,da lupa da..nanti jap ingat balik..

4)i'm expression less person...and someone who really can't express her feeling really well..   (the best expression i can have is when i woke up in the morning and bila dapat makanan yang sedap) =.=


5)i like simple things macam.......er,macam apa2 barang korang yang korang rasa simple...ha,,macam tu lah...

6)i do look like a quiet person only if people don't talk to me...

7)i'm a student with a complex mind and have my own views in different perspective....(ehem,puji diri sendiri sikit )

8)sometime i can immerse in my own world when i just look at the beautiful sky,the tree,the sunshine,the leaves..(kesimpulannya,i really do like nature)

9)dulu time sekolah,ada kawan cakap saya macam cartoon.....(hurm,sekarang dah tak kot.....sebab saya da matured) =.=

10)me in the past is quite different with me right now (sekarang lebih banyak cakap and can talk in front of people...dulu segan2 je...)actually sekarang pun segan lagi,cuma kurang sikit....

11)people do always thinking me as a serious person until they do really know me when i start a joke...

12)sometime i appreciate time when i'm alone.....rasa sangat dekat dengan Nya....

13)i'm definitely sure i'm not the type of romantic girl.........hurm,genetic abnormalities ke ni?okay,ape2 je lah..hehe... =.=

14)selalunya yuzuki akan post entry kat blog nih seminggu dua kali.....(mungkin akan dikurangkan sikit blogging sebab sekarang dah start busy with study)sorry...

15)i kinda like japanesse drama and movie......(nih pun kena kurangkan jugak...huhu....)


16)i'm not a person that people can gossip me with someone as i will become like naruto bila dia mengamuk......

17)right now,i should complete my homework which need to be discuss tomorrow....haissh... (T_T)

18)actually nama blog nak buat tajuk "aozora no namida" which means "the tears of the blue sky"  (tapi tak jadik lah letak nama tuh...nanti semua yang masuk blog nih,nak nangis je... :P)

19)i do learn japanesse language by myself....tapi da lama tak teruskan...cuma paham2 sikit je lah bila dengar lagu and tengok movie jepun.......hehe...

20)i do like anime......tapi saya bukan otaku...... best kot baca komik.....(naruto,eye shield 21,fullmetal alchemist,yakitate japan.............)

21)actually i kinda an art person....(betul ke??) tapi tetibe je masuk bidang sains....okay je...hehe....

22)prinsip yuzuki is : not to get down when you faces on hard things...get up back and show your courage  to faces that thing.....jangan cepat putus asa....fighting!!

23)buat masa sekarang,i just wanna do the best for myself and to make my parents and my family happy and proud of myself...(okay,pergi study sekarang yuzuki........) =.=

24)maybe i'll face the reality of this life in my next year of study...

25)tak tau tulis ape lagi........anything yang korang nak tau lagi,try tanya lecturer then dipersilakan keluar daripada dewan kuliah...hehe...gurau je...


tahniah,sebab berjaya baca entry yang panjang nih sampai habis (yang mungkin bored nih...) =.=
clap clap...
so,i tag another 5 lah...(yang lain sape2 nak buat,buatlah ye..)  (>_<)


that's all for today....kesian sekian,terima kasih..


8 comments:

Mario said...

adoi...ekeke... kusyuk je baca tgk2 last sekali...haha thanks yer...nnt free...baru buat...

alexa yussida said...

hehe..tenkiu yuzuki..insyaAllah nti kite buat okeh..btw,all the best ya:D

yuzuki said...

mario:
hehe..takpe2..takes ur time..
bile2 free buat lah....


alexa:
ur welcome dear...
thanx a lot...
all the best to you too...good luck :)

Jelly Beku said...

hi...best blog nie..i follow u tau..hope u dont mind

Mata Hati said...

ingatkan org jepun tadi...hua hua hua. tapi nick tu mmg unik

yuzuki said...

jelly beku :
thanx :)
silakan2..


mata hati :
haha...
thanx :)

Fakhrur Razi berkata said...

hohoh sometimes I was like that too..
Since im making serious face all the time so people always say
dia ni serius nk mati =.=

hohoho
anyway thx for tagging me ;D
i'd reply it~

yuzuki said...

hehe...
tau xpe...
kengkadang x sedar kot tengah buat muka serius...

my friend told me once,that i'm also make a serious face when i'm reading a comic...

ape2 je kan :D

Thursday, October 21, 2010

tagged : "25 things about yuzuki "

salam..
today,i've been tagged by mika..

okay,stop tengok lecture notes yang da tengok aku balik nih..
buat lah tagged nih jap..

antara syaratnya:

  • cipta title sendiri (so,title nyer is '25 things about Yuzuki ')=.=
  • 25 perkara orang lain tak tau tapi kena tau (tau tau je sendiri..hehe :P)
  • tag 25 yang lain (sape2 yang lucky..hohoho..)

25 things about Yuzuki 

okay,let's begin~
1)the name yuzuki came from yamaha + suzuki = yuzuki   (logik ke? eh,ape ape je lah ea...)
2)japanesse meaning of yuzuki's name is "tender moon" 


3)reason mula2 buat this blog is....er,da lupa da..nanti jap ingat balik..

4)i'm expression less person...and someone who really can't express her feeling really well..   (the best expression i can have is when i woke up in the morning and bila dapat makanan yang sedap) =.=


5)i like simple things macam.......er,macam apa2 barang korang yang korang rasa simple...ha,,macam tu lah...

6)i do look like a quiet person only if people don't talk to me...

7)i'm a student with a complex mind and have my own views in different perspective....(ehem,puji diri sendiri sikit )

8)sometime i can immerse in my own world when i just look at the beautiful sky,the tree,the sunshine,the leaves..(kesimpulannya,i really do like nature)

9)dulu time sekolah,ada kawan cakap saya macam cartoon.....(hurm,sekarang dah tak kot.....sebab saya da matured) =.=

10)me in the past is quite different with me right now (sekarang lebih banyak cakap and can talk in front of people...dulu segan2 je...)actually sekarang pun segan lagi,cuma kurang sikit....

11)people do always thinking me as a serious person until they do really know me when i start a joke...

12)sometime i appreciate time when i'm alone.....rasa sangat dekat dengan Nya....

13)i'm definitely sure i'm not the type of romantic girl.........hurm,genetic abnormalities ke ni?okay,ape2 je lah..hehe... =.=

14)selalunya yuzuki akan post entry kat blog nih seminggu dua kali.....(mungkin akan dikurangkan sikit blogging sebab sekarang dah start busy with study)sorry...

15)i kinda like japanesse drama and movie......(nih pun kena kurangkan jugak...huhu....)


16)i'm not a person that people can gossip me with someone as i will become like naruto bila dia mengamuk......

17)right now,i should complete my homework which need to be discuss tomorrow....haissh... (T_T)

18)actually nama blog nak buat tajuk "aozora no namida" which means "the tears of the blue sky"  (tapi tak jadik lah letak nama tuh...nanti semua yang masuk blog nih,nak nangis je... :P)

19)i do learn japanesse language by myself....tapi da lama tak teruskan...cuma paham2 sikit je lah bila dengar lagu and tengok movie jepun.......hehe...

20)i do like anime......tapi saya bukan otaku...... best kot baca komik.....(naruto,eye shield 21,fullmetal alchemist,yakitate japan.............)

21)actually i kinda an art person....(betul ke??) tapi tetibe je masuk bidang sains....okay je...hehe....

22)prinsip yuzuki is : not to get down when you faces on hard things...get up back and show your courage  to faces that thing.....jangan cepat putus asa....fighting!!

23)buat masa sekarang,i just wanna do the best for myself and to make my parents and my family happy and proud of myself...(okay,pergi study sekarang yuzuki........) =.=

24)maybe i'll face the reality of this life in my next year of study...

25)tak tau tulis ape lagi........anything yang korang nak tau lagi,try tanya lecturer then dipersilakan keluar daripada dewan kuliah...hehe...gurau je...


tahniah,sebab berjaya baca entry yang panjang nih sampai habis (yang mungkin bored nih...) =.=
clap clap...
so,i tag another 5 lah...(yang lain sape2 nak buat,buatlah ye..)  (>_<)


that's all for today....kesian sekian,terima kasih..


8 comments:

Mario said...

adoi...ekeke... kusyuk je baca tgk2 last sekali...haha thanks yer...nnt free...baru buat...

alexa yussida said...

hehe..tenkiu yuzuki..insyaAllah nti kite buat okeh..btw,all the best ya:D

yuzuki said...

mario:
hehe..takpe2..takes ur time..
bile2 free buat lah....


alexa:
ur welcome dear...
thanx a lot...
all the best to you too...good luck :)

Jelly Beku said...

hi...best blog nie..i follow u tau..hope u dont mind

Mata Hati said...

ingatkan org jepun tadi...hua hua hua. tapi nick tu mmg unik

yuzuki said...

jelly beku :
thanx :)
silakan2..


mata hati :
haha...
thanx :)

Fakhrur Razi berkata said...

hohoh sometimes I was like that too..
Since im making serious face all the time so people always say
dia ni serius nk mati =.=

hohoho
anyway thx for tagging me ;D
i'd reply it~

yuzuki said...

hehe...
tau xpe...
kengkadang x sedar kot tengah buat muka serius...

my friend told me once,that i'm also make a serious face when i'm reading a comic...

ape2 je kan :D